Claumar Challenge – Tucani Lake

Concursul de pescuit la crap Claumar ChallengeTucani Lake s-a desfășurat recent pe bine-cunoscutul carpodrom din regiunea Moldova.

Cu sprijinul administrației lacului, am pus bazele unei competiții menită să le ofere ocazia pescarilor locali și nu numai, de a se lua la întrecere cu echipele Claumar Pescar.

După pregătirile necesare și un drum destul de lung, am ajuns cu bine pe malul lacului Tucani. Pe lângă priveliștea deosebită pe care am avut-o în față, am fost întâmpinați cu multă căldură de către gazdele noastre. ,,Tucanezii” (cum își spun pescarii ce frecventează lacul Tucani) deși ne-au primit cu brațele deschise, ne-au promis că nu vor fi adversari ușori, duelul cu echipele Claumar urmând să fie unul disputat.

Tragerea la sorți ne-a adus standurile : A1, B11 si C5, soarta trimițând câte o echipă în fiecare sector valoric. Cea mai grea misiunea o avea în față echipa ce a extras B11, un stand ce nu oferise niciun podium timp de 2 sezoane competiționale.

Aflându-ne la prima partidă pe acest lac, debutul competiției a fost puțin greoi, fiind nevoiți să adaptăm strategia de pescuit din mers. ,,Claumarii” sau cum îi place lui Claudiu Popa să spună, ,,portocalele mecanice” au comunicat în permanență, urmărind evoluția fiecărui stand și obținerea cât mai multor trăsături.

Fiind un concurs bazat doar pe CANTITATE, dar ținând cont de populația piscicolă din lac, nada utilizată a fost formată din boilies-uri tari Claumar Squid Căpșuni și Claumar Frankfurer cu diametrul 20 și 24 mm. Folosind acest mix am urmărit atât atragerea unui număr ridicat de crapi pe patul de nadă, dar și a crapilor mari, cu experiență de viață.

Despre strategii, desfășurarea concursului, secrete din culise și multe altele, Claudiu Popa a oferit detalii pe larg pe parcursul clipului postat pe canal de Youtube, Claumar Pescar, pe care vă invităm să îl vizionați dacă nu a-ți făcut-o deja.

După cum spuneam și mai sus, crapii mari și cu experiență de viață nu ne-au ocolit nici de această dată. Aplicând un pescuit de distanță pe zone precise, am plasat monturile eficient, astfel încât să fie descoperite de către ,,dulapii” lacului.

Am pescuit exclusiv cu monturi de tip helicopter cu plumbi Advance Long Distance si plumbi Advance tip Gemini. Forfacele au fost legate cu firele Claumar Poseidon, fiind un model de fir excelent pentru rig-urile rigide. Nu în ultimul rând, am mizat pe cârligele Claumar Wide Gape nr. 4, un model consacrat în pescuitul competițional pentru eficiență și durabilitate.

Pe tot parcursul concursului, toate cele 3 echipe au fost în cărti pentru un loc pe podium. Clasamentul s-a schimbat de la cântar la cântar, la final 2 din cele 3 echipe Claumar regăsindu-se pe locurile 2 respectiv 3 la general!

O competiție dificilă atât din punct de vedere fizic, cât și tactic. Efortul a fost unul susținut, deoarece am fost nevoiți să pescuim și să nădim la distanțe apreciabile. Energia necesară am preluat-o precum de obicei din bunătățile pregătite de Carmangeria Ozana.

@claudiu_popa_claumar

#claumarpescar #5pasidebine #misiuneatiktok #claumar #pescuit #fishing #carpfishing #fyp #pescuitlacrap #foryou #fish #viatadepescar #trip #fu #pescar #korda #harrisonrods #carmangeriaozana

♬ original sound – Claudiu_Popa_Claumar

Un eveniment reusit, din toate punctele de vedere! Felicitări tuturor celor implicați : concurenți, organizatori echipei de arbitrii si sponsorilor!!!

Mulțumim administrației Tucani Lake pentru organizarea acestei competiții și tuturor celor care au dat curs invitației noastre : ,,Hai la duel cu echipa Claumar!”

Cu siguranță la anul vom reveni pentru a doua ediție! Am regăsit un lac cu o densitate consistentă de crap, o administrație dispusă să investească în dezvoltare și nu în ultimul rând o comunitate de pescari uniți, tucanezii, de aceași pasiune : pescuitul la crap competițional! Să ne revedem cu bine!

 2,871 vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *